当前位置: 首页 > >

辽宁省丹东市八年级英语下册第二学期期中试题_人教新目标版【精品】

发布时间:

辽宁省丹东市第七中学 2019-2020 学年八年级英语下学期期中试题

※请亲们将试题答案写在答题纸上※

●第一卷 选择题

Ⅰ.听力(20 分)

ⅰ听句子,选择你所听到的单词或短语。(每个句子读两遍) (5 分)

1. A .He is 70.

B. He broke his leg C. He is from China.

2. A. He is so clever. B. Not at all

C. What a pity!

3. A. Sure. I am sixteen. B. I’m cooking. C. I was doing my homework.

4. A. Take it easy. B. It’s very kind of you. C. I agree with it.

5. A. It was rainy! B. At 7pm. C. Their parents came to pick them

ⅱ听小对话,选择图片。(每段对话读两遍)(5 分)

6. What’s the weather like in Ningbo today?

A

B

7. What did the girl leave at home?

A

B

8. What will Tony buy for his father?

A

B

9. Where will the girl go tomorrow?

C C
C

A

B

C

10. When will the girl leave Beijing?

A

B

C

ⅲ听对话和问题,选择正确答案。(每段对话读两遍)( 5 分 )

听第一段对话,回答第 11-12 题

11. What will the weather be like tomorrow?

A. Windy .

B. Rainy.

C. Sunny.

12. Where will the speakers go tomorrow?

A. To the zoo. B. To the sea.

C. To the new park.

听第二段对话,回答 13-15 题

13. Where did the man go yesterday?

A. His company. B. His son’s school. C. Stay at home.

14. Why does Jim look sad today?

A. He missed his math class yesterday, and his math teacher was angry.

B. His math teacher does not pay much attention to his study .

C. He didn’t do well in the exam, and his teacher said he was not hard-working.

15. What’s the probable relationship between the man and woman?

A. Teacher and student. B. Husband and wife. C. Brother and sister.

四.听短文,选择正确答案。(短文读两遍)( 5 分 )

16. What does the writer do?

A teacher.

B. A student. C. A parent.

17. Who will the speaker go to ask for help when he is in trouble?

A. Teachers. B. Doctors. C. Policemen.

18. How many students will ask their friends or classmates for help?

None. B. Most of them. C. Few of them.

19. Why can parents help the students when they are in trouble?

Because they are old and they know a lot.

Because they love their children and they know a lot.

Because they have a lot of money.

20. Why do students like to talk with their friends or classmates?

Because they can understand each other easily.

Because they are old enough..

C. Because their teachers know nothing.

笔试部分

Ⅱ.单项选择(15 分)

21. The radio is too noisy. Would you please ______ a little?

A. turn it down B. turn it up C. turn it on D. turn it off

22 Mike, you’re often late for class. Why _______ you get up earlier

in the morning ?

A. don’t

B. didn’t C. not

D. doesn’t

23. They arrived ___ London___ a cold winter morning.

A. at, in

B. in, on

C. at, on D. in, at

24. Linda used ______long hair. Now she has short hair.

A. having

B. to have C. has

D. had

25.--Would you like to go fishing with me?

--Sorry. I have a lot of homework ___ .

A. to do

B. do

C. doing D. did

26 You should try _____ any mistakes next time.

A. not to make B. to not make

C. to make D. make

27. -May I go to the movie with you?

- No, you can’t, _____you have a ticket. I have only one ticket.

A. If B. until C. unless D. as soon as

28. Clean-Up Da y is coming. How to let more people know it?

We could ______ advertisements(广告) after school.

A. call up B. put off C. hand out D. think up

29. I asked Zhang San and Li Si some easy questions, but ____ of them could answer the questions.

A. either B. both C. neither D. all

30. I ____my school ID card at home. May I go home and get it?

A. forgot B. remembered C. left missed

31. There is

with my computer, so I can’t finish the work on time today.

A. wrong anything

B. wrong something

C. something wrong D. nothing wrong

32. I was playing computer games

my brother was doing his homework.

A. after B. because C. while D. when

33. --- Were you at home at 9:00 pm yesterday?

--- Yes, I

for a call from Paris at that time.

A. was waiting B. am waiting C. will wait D. waited

34. —Look! It’s raining heavily.

take a umbrella with you?

---Well, I’ll take one right now.

A. Why don’t

B. Why not

C. Would you mind D. Would you like

35. My uncle lived _____in the town, but he didn’t feel _____.

A. alone; lonely

B. alone; alone

C. lonely; lonely

D. lonely; alone

Ⅲ.从方框中选择合适的句子完成对话,有多余的选项(5 分)

Jack: __36___

Bill: Terrible! I lost my wallet.

Jack: Oh, no! ___37___

Bill: At the supermarket, I think.

Jack: ___38___

Bill: I think I dropped it when I was buying my sister’s birthday present.

Jack: Well, did you find your wallet later?

Bill: No, but later I met Ellen at the supermarket.

Jack: __39__

Bill: I told her what happened and she bought me lunch!

Jack: Well. __40__ then!

How were you that day?

How was your day?

How did you lose it at the supermarket?

You really had a bad day.

Where did you lose it?

Your day wasn’t all that bad

What did you say to her?

Ⅳ.完形填空(10 分) Dear Dad,
Happy birthday to you! On this special day I'd like to talk to you 41 a special way. I don't think I'm good at 42 you my ideas face to face. so I'm writing to you to show my love for you. You're neither rich nor famous, but in my heart, you are one of the greatest 43 in the world. I' m 44 you. You have 45 been interested in being famous and rich. You always work hard to get your 46 done. The smile on your face shows you're pleased with the family. You 47 my grandparents. You help me with my schoolwork and go shopping with Mom on Sundays. In the past , I don't care whether you were with me or not. Now I am sorry to say I 48 you my love before. But I am thankful for what you have done for me. I am quite lucky that I have 49 a good father. I am happy that now I can let you 50 how much I love you. You arc successful as a son, a husband. a father and a friend.

I hope you'll be happy forever David

Yours ,

41. A. in

B. at

C. by

D. on

42. A. talking

B. saying C. speaking D. telling

43. A. businessmen B. man

C. men

D. worker

44. A. worried about B. proud of C. afraid of D. sorry for

45. A. always

B. ever C. already

D. never

46. A. work

B. study C. business D. schoolwork

47. A. take good care of

B. look after good

C. take good care for

D. look good after

48. A. will show B. don't show C. didn't show D. have shown

49. A. too

B. so

C. very

D. such

50. A. to know

B. know C. knew

D. knowing

Ⅴ阅读理解(15 分)

At nine o'clock in the evening on 15 September,1961, Mr. and Mrs. Hill were driving along the

highway when they saw a spaceship.

They drove on to Sandfield, the next town. They got there the next morning. Mr. Hill looked

at his watch.

"Why did it take us so long? " he asked," Three hundred and four kilometers in seven hours?"

Mrs. Hill went white in the face. "Something is strange, “she said.” But I can't remember

anything."

Later, with the help of a doctor, they remembered everything. After they saw the spaceship,

they got out of their car and then they "lost" several hours.

They remembered they heard a "bleep, bleep" noise from the spaceship. When they tried to

run back to their car, there were three aliens (外星人) between them and their car.

The aliens took them to their spaceship. They asked them questions about the food and drink

on Earth. They were very interested in Mr. Hill's teeth because his teeth could come out!

Finally, the aliens took them back to their car and the spaceship flew away.

51.What time do you think the Hills arrived at Sandfield?

A.At4 a.m. on 15 September. B.At 4 a.m. on 16 September.

C.At 6 a.m. on 15 September. D.At 6 a.m. on 16 September.

52.What made Mrs. Hill feel strange at first?

A.Short way but long time.

B.Short time but long way.

C.Poor memory during the drive. D. Careful driving on highway.

53.The right order to show what happened to the Hills is____

a.they got out of the car

b.they saw a spaceship

c.they were asked some questions d .they met three aliens

A.b;a;d;c B.a;b;c;d C.d;a:b:c D.c:d:b:a

54.Which of the following pictures can best explain why the aliens were interested in Mr Hill's

teeth?

55. The passage is probably from _________. A. an Ad B. an instruction C. a magazine D. a guide

B

It is raining money !

Imagine this . A big bag full of money falls from the sky and lands right next to you . What would

you do with the money ?

This is the question faced by British seven-year-old Damian in the film “ Millions .”

Damian and his brother moved to a new place with their dad , after their mother passed away .

Damian tries to make new friends , but he feels lonely .

When Damian is watching some trains one day , a bag full of money falls out of the sky and lands

at Damian’s feet . The bag has 265,000 pounds in it !

He can’t wait to tell his brother , nine-year-old Anthony . But Anthony doesn’t want to tell

their dad .

Soon the money brings trouble . They have different ideas about what to do with it . Damian is

kind-hearted . He wants to give money away to the poor . But Anthony wants to use it all to make

more money ! As a kid , he also wants to buy a lot of fun toys !

But they have only one week to spend the money before Britain starts using euros(欧元)!

They also find out where the money came from ! The terrible owner wants it back !

At the same time , their father works hard to give them a bigger house .

What will they do with the money ? Watch the film to find out . Together with the two kids , you’ll

learn that true wealth(财富)has nothing to do with money !

56. Who found the bag full of money which falls from the sky ?

A. Two real British boys .

B. Two boys in a film .

C. The father of two boys .

D. A boy in a film .

57. What does Damian sometimes do when he feels lonely ?

A. Stays at home and watches TV. B. Plays with a lot of friends .

C. Goes out and watches trains .

D. We don’t know .

58. What does Damian’s brother want to do with the money ?

A. Give the money to the poor .

B. Buy a lot of toys .

C. Make more money with all of it . D. Both B and C .

59. How much time do they have to spend the money ?

A. A long time .

B. Only one week .

C. Before the owner find them . D. Before their father knows .

60. We can tell from the story that

.

A. money is important

B. we should tell everything to our father

C. money won’t bring true wealth

D. we should go and watch trains to get money

C.

Once there was a king He liked to write stories. He thought his stories were good, so he liked

to show them to people. As people were afraid of him, they all said his stories were very good.

One day, the king showed some of his best stories to a famous writer. He wanted the writer to

say some good words about these stories. But the writer said his stories were so bad that he should

throw them away. The king got very angry and sent him to prison(监狱).

After some time, the king asked the writer to come to his place. Again he showed some of his

news stories and asked what he thought of them. After reading them, the writer at once said to

the king, “Take me back to the prison”

61.The king thought his stories were good so______.

A. people liked him B. he didn’t show any to the famous writers

C. he liked to show them to people

62. The famous writer was thrown into prison because______.

A. he was afraid of the king B. he was afraid the king’s stories

C. he said the king’s stories were very bad

63. People were afraid of the king because_________.

A. the stories were interesting B. they would be sent to prison

C. the king was kind

64. Again the king showed the writer some of his new stores because

A. he wanted to know what the writer thought of them

B. he wanted to be angry with the writer

C. he wanted to send the writer to prison

65. When we read the writer’s last words, we can be sure that____

A. the writer would write some good stories while in prison

B. the writer liked the new stories

C. the king’s new stories were not good at all.

第二部分(非选择题)

Ⅵ 根据对话情景,填入恰当的短语或句子。(每空 1 分,共 5 分)

A: Hey, Peter,

66

B: I have a headache and I can’t move my neck.

67

Should I take my temperature?

A: No, it doesn’t sound like you have a fever.

68

B: I played computer games all weekend.

A: That’s probably why. You should

69

away from the computer.

B: Yeah, I think I sat in the same way for too long.

A: I think you should lie down and rest. If your head and neck still hurt tomorrow, then

70

.

B: OK, Thanks.

Ⅶ.用所给词的适当形式填空(5 分)

71. ___________( volunteer) in schools is a dream for me.

72. They planned ___________(leave )for Dalian yesterday.

73. The teacher told us the news so____________(serious) that we were very nervous.

74. It’s important for children to learn to be ______(independent)

75. The desks _____(make) of wood are for our teachers.

Ⅷ.阅读回答问题(5 分)

Once there was a boy in New York. His name is Sam. He started painting at the age of four,

and when he was five, he was already very good at it. He painted many beautiful pictures, and

a lot of people bought his pictures. Sam’s pictures were different from other people’s ,because

he never painted on all of paper. He painted on half of it, and the other half was always empty.

“That’s very clever,” everybody said, “No other painters have ever done that!” One

day somebody asked him,” Please tell me this, Sam .Why do you paint on the bottom(底部) half

of your pictures , but not on the top half ?”

“Because I’m short,” Sam said, “and my brushes can’t reach very high.”

76. Which country did Sam live in ?_____________

77. Was Sam good at painting when he was five?_________

78. What did Sam do with his pictures?_________________

79. Were Sam’s pictures the same as others’?______________

80. Why didn’t Sam paint on all of the paper?_____________

Ⅸ汉译英( 10 分 ) 81. 使我们高兴的是,我们最后终于成功了。
___ _____________, we succeeded ____________ . 82. 他每周都腾出几个小时来帮助别人。
He_____________ hours every week ___________. 83. 当我醒来时,我妈妈正在做早饭。 When I__________,my mother __________ 84.我现在适应了丹东的生活 I__________ the life ________ now 85.依我之见,他们应该修路而不是移山

__________,they should build a road __________the mountains. 86. 他一看到我,就从人群中挤过来和我打招呼。 ___________he saw me, he __________ through the crowd to say hello to me
87. 你能帮忙做点儿事情吗?______________________ 88. 这首歌总使我想起我的英语老师。________________
Ⅹ作文。(10 分) 谈谈目前青少年在家庭和学*生活中存在的问题或压力,以及如何去解决问题、排解压力,根据要求写一 篇 70 词左右的短文: 要求:从以下提示中任意选取 3 个方面谈谈(学业、功课、课外学*、友谊、父母的关系及期盼等)导致 睡眠、心情、脾气等方面的问题,每方面至少提出一条建议。

丹东七中 2019-2020 学年度下学期 八年级期中考试英语试卷答案 Ⅰ.听力(20 分) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
BCCCCABBCA C C B C B B A B B A

单项选择(15 分)

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

AABBAACCCCCCABA

从方框中选择合适的句子完成对话,有多余的选项(5 分)

36

37

38

39

40

B

E

C

G

F

Ⅳ完形填空(10 分)

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

A

D

C

B

D

A

A

C

D

B

Ⅴ阅读理解(15 分)

51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65

BAADCDCDBCCCBAC

Ⅵ根据对话情景,填入恰当的短语或句子。(5 分)

66. Are you OK?\What’s wrong?...

67. What should I do?

68. What did you do on the weekend?

69. take breaks

70. go to the doctor

Ⅶ用所给词的适当形式填空(5 分)

71. volunteering 72. to leave 73. seriously 74. independent 75.made

Ⅷ.阅读回答问题。(5 分)

76. In the U.S

77.Yes he was.

78. He sold them to people.\A lot of people bought his pictures.

79. No,they weren’t.

80. Because he wasn’t tall enough.\Because he was short.

Ⅸ汉译英( 10 分 )

81. To my joy, at last

82.gives up several, to help others

83. woke up, was cooking breakfast 84.am used to, in Dandong 85. in my opinion, instead of

moving 86. as soon as, made his way

87. Could you please help out with a few things?

88. The song always reminds me of my English teacher.

Ⅹ.-作文。(10 分)

9_10 分:按照要求表达流畅,观点富有个性和说服力;无语法错误。

7-8 分:能够清楚的表达自己的观点和想法:行文比较自然,但语言表达较*淡,且存在少量语法错误。

4-6 分:没有按照要求表达,同时语言用法错误较多。

1-3 分:内容比较空洞或不切题,词汇和句式用法错误很多。




友情链接: